SÅ HÄR GÅR DET TILL:

5 enkla steg
illustration checklista lilla toscana växthotell

1. BOKA PLATS

lilla toscana växthotell illustration inlämning växter

2. LÄMNA IN VÄXTER

lilla toscana växthotell illustration betalning

3. BETALNING

vinterforvaring2

4. VINTERFÖRVARING

lilla toscana växthotell illustration bil

5. HÄMTA DINA VÄXTER

1. BOKA PLATS OCH FÖRBERED

Boka plats för dina växter

1 september öppnar platsbokningen här på hemsidan. Mät upp hur stor yta dina växter behöver och boka rätt antal pallplatser. Bokad plats gäller t o m 31 oktober, därefter släpps platsen fri och bokningen gäller inte längre.

 

Innan du lämnar in dina växter är det några saker du ska tänka på:

 

  • Se till så att dina krukor har ordentliga dräningshål.
  • Kontrollera så att dräningshålen inte är igensatta.
  • Lämna krukfaten hemma – dessa tar vi inte emot.
  • Klipp ner blomställningar och plocka mogna frukter.
  • Se till så att växterna har tillräckligt stora krukor och bra jordvolym.

TILL BOKA PLATS


2. LÄMNA IN DINA VÄXTER

1 oktober öppnar växthotellet

När temperaturen börjar krypa neråt 2 grader på nätterna eller när frostrisken är överhängande är det dags för inlämning. Har du bokat plats är du välkommen att lämna dina växter med vår självincheckning. Har du inte bokat plats vill vi att du hör av dig till oss via e-post eller telefon och berättar vad för slags växter du har och hur mycket plats du behöver, så återkommer vi med besked. Här kan du läsa mer om hur vår självincheckning går till.

TILL SJÄLVINCHECKNING

Det finns även möjlighet att få hjälp med transporten till och från växthotellet. Läs mer om vår samarbetspartner Budakuten och vad det kostar under fliken "Priser".

TILL PRISER


3. BETALNING

Välj betalningsmetod som passar dig

Betalningen görs med fördel vid inlämningen eftersom det underlättar vid hämtningen av växterna. Vi tar emot kontanter och betalningar med Swish. Tyvärr kan vi inte ta emot kortbetalningar – men vi rekommenderar Swish som ett alternativ. Om du inte känner till Swish kan du läsa mer om appen här.

  • Swish
  • Kontant

Du som även köper till tjänster för transport av dina växter får istället en faktura på e-post. En för vinterförvaring och hämtning på hösten och en för utkörning på våren.

VÄXTER SOM INTE TRIVS HOS OSS

Det finns växter som inte trivs i vårt klimat, 3-5 grader, och som vi därför inte tar emot.
Generellt trivs inte tropiska växter, inomhusväxter och andra växter som vill ha ett varmare klimat. Några exempel på växter som inte trivs hos oss är: hibiskus, bägarranka (mandevilla/dipladenia), trillingblomma (Bougainvillea), eldkrona (Lantana), kanna, eukalyptus, fjärilslavendel, banan, chili, småbladig dadelpalm (Phoenix roebelenii), guldpalm, bergpalm, fikus och dracena.
Pelargoner trivs ibland och ibland inte. Det är något av en chansning och lämnar man in pelargoner ska man vara medveten om detta.
Rådfråga oss om du är osäker.

4. VINTERFÖRVARING

Nu är det våran tur att kolla till dina växter

Det första vi gör är att kolla till alla inlämnade växter. Har de ohyra hamnar de i karantän.

Dina växter kommer större delen av tiden stå tillsammans med andra gröna kompisar i vårt växthus i ca 3–5 grader. Vi tittar till växterna och ger vatten vid behov. Beskärning ingår inte. Vi kan tyvärr inte ge någon form av garanti på växternas skick, då dessa är levande och det kan uppstå situationer som är utanför vår kontroll. Läs våra fullständiga villkor genom att klicka på knappen nedan.


LÄS VÅRA VILLKOR HÄR

5. HÄMTA DINA VÄXTER

I vackert vårväder med stabil värme

När våren närmar sig och temperaturen håller sig stadigt på en nattemperatur över 3 grader börjar det bli dags att hämta hem dina växter. Vid denna tiden på året har vi inga särskilda öppettider – utan vi vill gärna att du hör av dig och bokar en tid för hämtning eftersom växterna kan stå svårtillgängligt. Maila oss gärna ett par vardagar innan du kommer, minst 24h innan, så ser vi till att ta fram dina växter i förväg. Skulle vi inte vara hemma kan vi ställa fram växterna framför porten.

OBS! Sista datum för uthämtning är 31 maj.