SÅ FUNKAR DET

SÅ HÄR GÅR DET TILL:

5 enkla steg
illustration checklista lilla toscana växthotell

1. INFÖR BESÖK

lilla toscana växthotell illustration inlämning växter

2. LÄMNA IN VÄXTER

lilla toscana växthotell illustration betalning

3. BETALNING

vinterforvaring2

4. VINTERFÖRVARING

lilla toscana växthotell illustration bil

5. HÄMTA DINA VÄXTER

1. INFÖR BESÖK

Innan du lämnar in dina växter är det några saker du ska tänka på:

  • Se till så att dina krukor har ordentliga dräningshål.
  • Kontrollera så att dräningshålen inte är igensatta.
  • Lämna krukfaten hemma – dessa tar vi inte emot.
  • Klipp ner pelargoner och blomställningar.
  • Se till så att växterna har tillräckligt stora krukor och bra jordvolym.

2. LÄMNA IN DINA VÄXTER

I oktober börjar det bli dags

När temperaturen börjar krypa neråt 2 grader på nätterna eller när frostrisken är överhängande är det dags för inlämning. Då hör du av dig till oss via telefon eller e-post och berättar när du vill komma. Kan du inte under våra öppettider slår du oss bara en signal så kommer vi överens om något som funkar för dig. Nytt för i år är även möjligheten till självincheckning. Här kan du läsa mer om hur det går till.

TILL SJÄLVINCHECKNING

Det finns även möjlighet att få hjälp med transporten till och från växthotellet. Läs mer om vår samarbetspartner Budakuten och vad det kostar under fliken "Priser".

TILL PRISER

3. BETALNING

Välj betalningsmetod som passar dig

Betalningen görs med fördel vid inlämningen eftersom det underlättar vid hämtningen av växterna. Vi tar emot kontanter och betalningar med Swish. Tyvärr kan vi inte ta emot kortbetalningar – men vi rekommenderar Swish som ett alternativ. Om du inte känner till Swish kan du läsa mer om appen här.

  • Swish
  • Kontant

Du som även köper till tjänster för transport av dina växter får istället en faktura på e-post. En för vinterförvaring och hämtning på hösten och en för utkörning på våren.

VÄXTER SOM INTE TRIVS HOS OSS

Det finns några växter som inte trivs i vårt klimat, 3-5 grader, och som vi därför inte tar emot:
Tropiska växter, småbladig dadelpalm (Phoenix roebelenii), guldpalm (Dypsis lutescens), trillingblomma (Bougainvillea), eldkrona (Lantana), bägarranka (Mandevilla), hibiskus, kanna, banan, fikusar, inomhusväxter e t c..

4. VINTERFÖRVARING

Nu är det våran tur att kolla till dina växter

Det första vi gör är att kolla till alla inlämnade växter. Har de ohyra hamnar de i karantän. Vi kollar också så att växterna har rimliga mängder jord i förhållande till sin storlek. Anser vi att de inte har det får ni ett mail för att godkänna omplantering i en större plastkruka.

Dina växter kommer större delen av tiden stå tillsammans med andra gröna kompisar i vårt växthus i ca 3–5 grader. Vi tittar till växterna och ger vatten vid behov. Beskärning ingår inte, men går att beställa och debiteras timtaxa. Vi kan tyvärr inte ge någon form av garanti på växternas skick, då dessa är levande och det kan uppstå situationer som är utanför vår kontroll. Läs våra fullständiga villkor genom att klicka på knappen nedan.


LÄS VÅRA VILLKOR HÄR

5. HÄMTA DINA VÄXTER

I vackert vårväder med stabil värme

När våren närmar sig och temperaturen håller sig stadigt på en nattemperatur över 3 grader börjar det bli dags att hämta hem dina växter. Vid denna tiden på året har vi inga särskilda öppettider – utan vi vill gärna att du hör av dig och bokar en tid för hämtning eftersom växterna kan stå svårtillgängligt. Maila oss gärna ett par dagar innan du kommer, minst 24h innan, så ser vi till att ta fram dina växter i förväg. Skulle vi inte vara hemma kan vi ställa fram växterna framför porten.

Passa också på att köpa jord och näring till dina växter! Särskilt på våren mår de bra av att få lite nya krafter. Här kan du se vad vi har i vårt sortiment just nu.

OBS! Sista datum för uthämtning är 31 maj.

ÄR DU OSÄKER PÅ OM DINA VÄXTER TRIVS I VÅRT KLIMAT?

Kolla upp vilken temperatur de trivs i eller rådfråga oss.


 

BOKA PLATS


Passa på att boka plats redan nu så du vet att dina växter har någonstans att bo i vinter. Bara fyll i formuläret nedan.

Bokningen gäller till den 31 oktober, därefter släpps platsen fri och bokningen gäller inte längre. Transport bokas separat när det är dags.